Wat is Shiatsu?

Shiatsu is een traditionele Japanse massage- en lichaamsbehandeling die gericht is op het bevorderen van gezondheid en welzijn. Het woord ‘shiatsu’ betekent letterlijk ‘vingerdruk’ in het Japans, omdat het gebruik maakt van verschillende drukpunttechnieken om de bloedstroom en energiestroom in het lichaam te stimuleren. Het is een holistische benadering van gezondheid, waarbij de focus ligt op het bereiken van een optimale balans tussen lichaam, geest en emoties.

Shiatsu is gebaseerd op de principes van de traditionele Chinese geneeskunde. Het gaat ervan uit dat het lichaam een ​​zelfherstellend vermogen heeft en dat gezondheid afhangt van de vrije stroom van levensenergie door meridianen, ook wel bekend als ‘qi’. Shiatsu-therapie is ontworpen om de energiestroom te verbeteren door het gebruik van verschillende technieken.

Shiatsu Behandeling

Tijdens een Shiatsu-behandeling ligt de patiënt bij Phil Good volledig gekleed op een behandeltafel. De therapeut gebruikt verschillende druk- en massage-technieken om specifieke acupunctuurpunten op het lichaam te stimuleren en de energiestroom te verbeteren. Shiatsu-therapie kan ook andere technieken omvatten, zoals strekken, draaien en het uitrekken van de ledematen. De behandeling kan worden aangepast aan de individuele behoeften van de patiënt en kan worden gebruikt om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen, zowel mentale als fysieke klachten.

Het doel van de behandeling is om de circulatie van bloed en energie te verbeteren, spanning te verminderen en het lichaam te helpen bij het herstellen van het evenwicht en de harmonie. Het wordt over het algemeen beschouwd als een veilige en effectieve vorm van massage en lichaamsbehandeling die kan worden gebruikt als onderdeel van een gezonde levensstijl.

Mensen gebruiken Shiatsu vaak om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen. Het kan worden gebruikt om pijn te verlichten, de bloedsomloop te verbeteren, de spieren te ontspannen en de flexibiliteit te vergroten. Shiatsu kan ook helpen om stress en angst te verminderen en kan een positief effect hebben op het algemene gevoel van welzijn en ontspanning. Het kan ook helpen om het immuunsysteem te versterken en het lichaam te helpen bij het bestrijden van ziekten en infecties.

Al met al wordt Shiatsu als een veilige en effectieve vorm van massage en lichaamsbehandeling beschouwd. Het kan worden gebruikt als onderdeel van een gezonde levensstijl om de algehele gezondheid en het welzijn te verbeteren en te ondersteunen.

Behandeling op maat

Tijdens de intake en vervolgbehandelingen bekijkt de therapeut eventuele interactie van Westerse en Oosterse geneeswijzen.

Meridianen

Meridianen zijn banen in het lichaam die volgens de traditionele Chinese geneeskunde (TCG) de levensenergie, ook wel bekend als ``qi``, door het lichaam transporteren. r wordt aangenomen dat er twaalf meridianen zijn, die elk verbonden zijn met een orgaan en/of functie in het lichaam. Volgens de TCG kunnen meridianen worden beïnvloed door externe factoren zoals stress, voeding en levensstijl, waardoor de stroming van qi kan stagneren. Deze stagnatie kan leiden tot fysieke en emotionele symptomen zoals pijn, ziekte en onevenwichtigheid in het lichaam.</p> <p>Volgens de TCG kunnen meridianen worden beïnvloed door externe factoren zoals stress, voeding en levensstijl, waardoor de stroom van qi kan worden belemmerd. Dit kan leiden tot fysieke en emotionele symptomen zoals pijn, ziekte en onevenwichtigheid in het lichaam.